Fönsterlampor, Vägglampor & Taklampor för Hemmet

Fönsterlampor på vägg

Det finns flera olika sätt att lysa upp sin vardag på. Om det ska göras och synas så kommer By Rydéns fönsterlampor på fot att vara den ljuskälla som de flesta vill använda. Dessa lampor kommer i flera olika typer av utförande och färger och former. De större som syns väl dämpar ljuset något, medan de mindre sprider ljuset mer i rummet och utåt. Om man inte vill att fönsterlampan ska synas så kan man istället dra för gardinerna (det är också ett smart sätt för att hålla inne värmen om man skulle ha kallras eller dragiga fönster).

Vid lampan kan man också ställa en klappstol för att snygga till inredningen ytterligare.

En annan sorts lampa som möjligtvis kan synas utåt är taklampor för vardagsrummet från By Rydéns. Dessa kommer i flera olika varianter. Om man behöver lysa upp en större yta så kan en tredelad variant mot spotlights vara den bästa lösningen. Dessa kan sedan ritas där ljus behöver falla. De som inte tycker om starkt ljus och istället vill ha en mer ”mysigare” stämning kan plafonder vara en bättre lösning eftersom de kapslar in ljuset och gör därför ett mjukare ljusflöde ut i rummet. Självklart hänger det på vad man själv vill ha. Under taklampan kan man placera ett ståbord för att bjuda in till konversation vid exempelvis konferenser.

För långa korridorer, som exempelvis vid ingången, kan vägglampor inomhus av By Rydéns ge det ljus som behövs för att lysa upp hela vägen framåt. Det är givetvis inte alltid som vägglampor är ett behov, men de kan lysa upp och stimulera med hjälp av en snygg design. När det inte finns möjlighet att skruva upp vägglamporna kan en vägglampa med klämma, en så kallad klämspot, vara den bästa lösningen. LED-belysning är det givna och energisnåla alternativet för de som tänker på sin ekonomi. För att få in lite fler belysningsmöjligheter är en vägglampa med böjningsmöjlighet det som man bör välja. Dessa kan man sedan rikta mot ett specifikt föremål eller så som man själv vill. Vägglampor kommer i många olika färger och former där man helt enkelt får anpassa efter vilka övriga färger som finns i rummet. Oftast passar det med svarta eller vita lampor eftersom många svenska hem har vita väggar. Allt hänger på om man är intresserad av att lampan ska synas eller inte.

De som vill sitta i sin fåtölj och läsa en bra bok bör välja en justerbar golvlampa. Om man bestämt sig för att titta på byrydens.se golvlampor online så bör man främst se hur stativet ser ut, eftersom det inte kan stå i vägen för fåtöljen. Det är inte nödvändigt att använda den som läslampa såklart, men det är ett av de vanligaste användningsområdena.

Det finns många olika stativ och färger på själva lampdelen, men minst lika viktigt är att se igenom vilka lampskärmar som finns att välja mellan. En bra lampskärm ska:

  • Vara funktionell.
  • Snyggt designad.
  • Passa in i rummet.
  • Ha rätt färg och storlek.

Lampskärmens material avgör hur mycket ljus som släpps igenom. Formen avgör vart ljuset riktas. Många släpper igenom mest ljus i botten och något mindre i toppen. Här är det smaken som avgör hur man vill ha det.

Förhoppningsvis blir valet av lampa inte speciellt svårt om man bara utgår från hur sitt rum ser ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *